top of page

KENDİNİ SEVMEK NE DEMEK?

Daha önce birçok kişiyi affettin ve kusurları görmezden geldin değil mi şimdi sıra neden sende olmasın?

Tüm yaşanmışlığınla ve kararlarınla şimdiki sen haline geldin, zorlandın belki üzüldün şimdi başkalarına verdiğin şansları kendine verme zamanı!

Kendini sevmek için birkaç adım paylaşmak istiyorum bu paylaşımda eğer sende kendini hazır hissediyorsan denemeye ne dersin?

İlk adım olarak kendini affet, toplumun oluşturduğu yanlış ve doğrulardan sıyrılıp seni sen yapan tüm seçimleri kabul et.

İkinci olarak güçlü yanlarını güzel bir deftere yaz. Başkalarının seni sevdiği ve beğendiği özellikleri değil de kendinde en çok sevdiğin tüm özellikleri maddeler halinde yaz ve sesli bir şekilde oku.

Bir diğerine geçersek yardımımıza bir ayna koşacak. Kendine aşık aşık bakmanı istemiyorum bu adımda. Aynaya bak gözlerinin en içine gözlerindeki ışığı sev biraz uzaklaş yüz hatlarını ve daha da uzaklaşıp vücut hatlarını sev. Kendine sesli sesli iltifatlar et. Tekrar yaklaş aynaya bakışların ve gözlerindeki değişimi kendin farkedebilirsin.

En son olarak bir olumlama paylaşıyorum, bu olumlamayı gün içerisinde 10-15 kere mutlaka sesli bir şekilde kendine oku. İzin ver bedeninden çıkan ses ruhuna dokunsun.

"Kendimi bugünkü halimle kabul ediyorum. Kendimi affediyorum. Bugünkü halime gelmemde yaşadığım her duruma teşekkür ediyorum. Sinirlendiğim ve kızdığım beni üzen ve zarar veren durum ve kişileri affediyorum. Kendimi affediyorum. Bu bedende can bulan ruhuma bu bedeni seçtiği için teşekkür ediyorum. Aldığım her nefeste hayatın tadını çıkarmak ve mutluluğum huzurum için adımlar atıyorum. Her kararı hayrıma veriyorum. Hayatı ve yaşamayı seviyorum. Şuan ki benliğime saygı duyuyor ve bedenime teşekkür ediyorum."

Şimdi kendine kocaman sarıl iki kolunla kendini sar ve güvende olduğunu eşsiz olduğunu ruhuna hatırlat. Tüm duygularını serbest bırak ve kendini özgürleştir.

Hepimiz eşsiz bir şekilde yaratıldık. Sesimiz, duruşumuz, bakış açılarımız, duygularımız, hassaslıklarımız ve çok daha fazlası.. Sen eşsizsin ve bunun tadını doyasıya çıkarmalısın!



80 görüntüleme
bottom of page