top of page

Mezuna Kalmak

2023 yılı YKS öğrencilerinin bir kısmı konuların kaldırılmasıyla diledikleri başarıyı gösteremedikleri sebebiyle hedeflerine ulaşmak için kendilerine bir sene daha zaman vermeyi

tercih etti.


Bu süreci verimli geçirmek için hemen çalışmaya başlayanlar var, bir miktar mola verip enerji toplamak isteyenlerde... Her kişinin çalışma dinamiği farklı temeller üzerine kurulu olduğu için; bu noktada yeniden başlamak için size iyi gelecek olanı gerçekleştirip sağlam bir plan ile yolunuzda varmak istediğiniz yerde sizi görmek isteriz. Planınızı geçen sene deneyimlerinize göre yeniden revize ederek kendinize uygun yolu açmış ve engelleri aşmış oluruz.

Hatırlamalıyız ki her yılın virajları ve engelleri farklı, enerjimizi sıfırlayıp yola devam etmek gücümüze güç katacaktır. Dikkat edelim burada sadece enerjimizi sıfırlıyoruz bilgilerimiz zihnimizde hala ulaşılabilir durumda. Pek çok mezun öğrenci şu anda geçen sene başladığı gibi başlayarak aslında vakit kaybediyor. "Biz buraya kadar geldik." diyebileceğimiz yeri ölçüp yola çıkmalıyız; yani güzel bir tyt-ayt denemesi çözüp neredeyiz ve nereye ulaşmalıyız belirlemeliyiz. En baştan başlamak isteyenlere David Hume'un sözünü hatırlatmak isterim.


"Eğer burada durup daha ileri gitmeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik?"


Mezuniyet kararı bizim ilerlememiz için verilen bir karar kendimize bunu sık sık hatırlatarak aynı yolu tekrar yürümeyi değil yolda devam etmeyi ve hedefe ulaşmayı gözümüze kestirelim.


YKS KONU TAKİP ÇİZELGESİ
.pdf
PDF dosyasını indir • 572KB

Yukarıdaki dosyadan konuları takip ederek ilerlerseniz zaman kontrolünü elde de edebilirsiniz.

Dosyanın excel halini sizlere ulaştırmak isterim, instagram üzerinden yazabilirseniz sizin kendi kendinizi takip edebileceğiniz dosyayı sizlere ulaştırabilirim.

O zaman 2024 senin yılın diyebilir miyiz...


13 görüntüleme
bottom of page